Angu

 

Akustisk bypass og anden strengeleg – Kapitel 2

 

Til at komplicerer situationen yderligere, var artisten sat under administration af pladeselskabet og jeg havde fået alle beføjelser til at gøre som jeg fandt rigtigt. Grunden var den at pladeselskabet følte at indspilninger i Grønland var strandet og ikke udviklede sig i en hensigtsmæssig retning. Det var faktisk grunden til at jeg havde fået opgaven. Der skulle andre boller på suppen og de danske musikere var allerede hyret. Jeg oplevede at Angu af naturlige grunde, ikke var i det bedste humør og svær at inddrage i processen i at videreudvikle musikken.


Men jeg havde dog én følger til min melodi ide. Den ene af guitaristerne syntes at ideen var interessant nok til, at han faktisk havde kreeret et forslag til lige præcis Red Lights. Han startede med at spille et melodisk forløb som var meget stemnings fuldt og efter at have arbejdet med det i nogle timer, fandt vi den form som kan høres på indspilningen. Samme fremgangsmåde blev gjort med orgel og keyboards. Alle de melodiske forløb giver et interessant fletværk i musikken og som gør at der er hele tiden noget nyt at opdage.


Dertil skete en skæg ting under stryger indspilningen med Jon Von Daler og hans Studiestrygere. Jon havde lavet et arrangement ud fra noget keyboard stryg der lå i tracket som var lavet i Grønland. Første gang de spillede tracket igennem, kommer de i slutningen af sangen 3 takter bagud og vi opdagede det først da tracket nåede slutningen og strygerkvartetten spiller videre i et virkelig stemningsfuldt efterspil. Happy accidents skal man takke de højere magter for, der er blevet lavet meget god kunst og videnskabelige opdagelse på den måde.


På trods af en lidt svær start kom vi i mål, med nogle gode og inspirerende oplevelser rigere som jeg stadigvæk bærer med mig i mit hjerte. Bl.a. en live session med fuld band i Sweet Silence Studie A, Studiestrygerne, og udviklingen at guitaren til Word Goodbye. Men det er en helt anden historie.


Da jeg slap projektet blev der arbejdet videre med det og når jeg hører det roughmix jeg lavede af sangen den sidste dag i Sweet Silence og det der havnede på albummet, er det ikke det samme. Men præcist hvad der er lavet og ikke lavet om, ved jeg ikke. Men det er heller ikke så vigtigt. Hvad jeg selv har oplevet igennem tiderne og hvad jeg har læst mig til at andre producere og musikere har oplevet er, at en kunstner eller et pladeselskab bliver ved med at arbejde med produktet til de er tilfredse. Eller så tilfredse som de nu kan blive. Og en af de sværeste øvelser i det serviceerhverv der hedder tekniker/producer er ikke at blive såret når du tror du har leveret et færdig produkt og så kunden arbejder videre med det med nogle andre. Derfor er jeg meget omhyggelig med at fortælle mine kunder at så snart de har betalt for indspilningerne, er de deres og kunden kan gøre med det som de har lyst. Så er der kun tilbage for mig at blive glædeligt overrasket, når jeg høre slut produktet.


Til slut er der kun at sige at det er et album jeg er meget stolt af at have været involveret i. Albummet solgte omkring 5000 eksemplarer på Grønland, som måske ikke lyder af så meget. Men med en befolkning på 50.000, svare det relativt til salgstal som nærmer sig Kim Larsens Midt om natten. I sommer 2012 mødte jeg Angu igen og vi talte bl.a. om albummet. Det var mit indtryk at det står som en milepæl for os begge




 

mandag den 14. januar 2013

 
 

næste >

< forrige